PENJAGAAN KESIHATAN MULUT LEBIH SELAMAT DENGAN PENUTUP KESELAMATAN KANAK KANAK LISTERINE® TERBARU

How to Open the New LISTERINE® Bottle (Child-Safe Cap)

How to Open the LISTERINE® 100ml Bottle (Child-Safe Cap)

LISTERINE® mempunyai sejarah yang panjang untuk memajukan dan meningkatkan produk dengan satu matlamat: memberikan penjagaan kesihatan mulut terbaik dengan cara yang paling selamat. Kami kini melangkah ke peringkat seterusnya dengan melancarkan Penutup Keselamatan Kanak-Kanak (CSC) pada pek LISTERINE® di seluruh Asia.

INOVASI UNTUK KELUARGA LEBIH SELAMAT

LISTERINE® memastikan seluruh keluarga anda sihat dan selamat supaya anda dapat menjalani kehidupan yang bahagia dengan keyakinan. CSC adalah inovasi terbaru LISTERINE® yang direka untuk menjadikan pengalaman keluarga anda dengan LISTERINE® lebih selamat.

PENUTUP KESELAMATAN KANAK-KANAK

CSC direka untuk menjadikan botol LISTERINE® sukar dibuka oleh kanak-kanak, tetapi mudah dibuka oleh orang dewasa.

Inilah cara untuk menggunakannya:

child-safe-cap-step-1.gif

Langkah 1

Tekankan asas penutup dari sisi dengan ibu jari dan jari telunjuk anda.

child-safe-cap-step-2.gif

Langkah 2

Putarkan penutup ke arah lawan jam sambil mengekalkan tekanan. Boom - ia terbuka!

SOALAN LAZIM

Adakah semua produk LISTERINE® kini mempunyai Penutup Keselamatan Kanak-Kanak?

Kami dalam proses peralihan kepada Penutup Keselamatan Kanak- Kanak untuk semua produk pengkumur mulut LISTERINE®, kecuali LISTERINE® Smart Rinses. Kami merancang untuk melengkapkan perubahan ini dalam fasa untuk mengekalkan bekalan yang konsisten.

Pada usia berapa kanak-kanak boleh mula berkumur dengan LISTERINE®?

  • Variasi yang mengandungi alkohol: 12+
  • Variasi tanpa alkohol: 6+

Adakah alkohol satu-satunya sebab mengapa kanak-kanak tidak harus menggunakan LISTERINE® pada usia yang lebih muda?

Pengkumur mulut LISTERINE® harus diguna mengikut arahan penggunaan. Keupayaan untuk mengikuti arahan adalah penting untuk mengelakkan dari menelan dan mengalami kesan buruk.

Mengapa anda bertukar ke Penutup Keselamatan Kanak-Kanak apabila tidak dikehendaki oleh FDA atau mana-mana undang-undang?

  • Di Kenvue, kami sentiasa meletakkan pengguna di pusat segala yang kami lakukan .Sepanjang sejarah 140 tahun kami, kami melabur secara berterusan dalam inovasi menerusi penyelidikan sains dan pengguna yang ketat. Kami percaya bahawa dengan menambahkan Penutup Keselamatan Kanak-Kanak, it memberikan faedah baik kepada pengguna LISTERINE®, walaupun ini bukan kewajiban undang-undang.
  • Pada tahun 1984, kami adalah syarikat pertama yang memperkenalkan Penutup Keselamatan Kanak-Kanak pada ubat preskripsi melalui kaunter supaya memastikan kandungannya selamat dari kanak-kanak, oleh itu mengurangkan kebimbangan anda di rumah.

Kenapa LISTERINE® mempunyai bahan-bahan yang berpotensi berbahaya kepada kanak-kanak?

LISTERINE® diformulasikan dengan kombinasi bahan-bahan unik yang terbukti dapat memberikan keberkesanan produk apabila digunakan seperti yang diarahkan. Secara saintifik, semua bahan boleh menjadi baik atau buruk, bergantung kepada pendedahan dos. Setiap formulasi produk Kenvue mesti lulus proses jaminan keselamatan yang ketat untuk memastikan penggunaannya adalah selamat. Kami sentiasa menilai semula ramuan untuk menggambarkan perkembangan saintifik baru dan pandangan pengguna. Kami amat komited untuk menawarkan produk terbaik yang boleh dipercayai oleh pengguna.

Adakah cara lain untuk memastikan keselamatan pengkumur mulut, seperti mengubahkan bahan-bahan?

Kami amat komited untuk meningkatkan formulasi produk kami secara berterusan, dan rumusan semasa kami adalah yang terbaik untuk memberikan penjagaan keseluruhan mulut bersih, membolehkan mulut menjadi lebih sihat.